Ofte får jeg spørsmål rundt ambisjoner og motivasjon.  Hva jeg ønsker å oppnå med alt jeg gjør.

Svaret er egentlig svært enkelt: Jeg har bestemt meg for å leve livet, mitt liv. Så kan sikkert mange stusse over at jeg «skyter» i mange ulike retninger. Vel egentlig ikke, det handler i grunn om det samme, gjøre mer av det som gjør meg glad. Og heldig som jeg er, det er mye som gjør meg glad.

Man kan si mye om pandemien, men en ting er hvertfall jeg takknemlig for; det har gjort meg ganske stødig på hva jeg ønsker å bruke tiden min på. Korona gjorde det enkelt å «starte» litt på nytt. Når alt stoppet opp var det ikke lenger noe problem å prioritere vekk, der fikk vi ingen valg, pandemien fjernet det meste av hverdagens vanlige input. Til gjengjeld oppstod en gylden  mulighet til å konstruere en ny hverdag, med nytt innhold.  Med mye på hjertet har det blitt vanskelig å ikke dele med andre. Først og fremst fordi jeg har sterk tro på at det å uttrykke tanker og følelser bidrar til økt selvinnsikt for min egen del, samtidig håper jeg at egen åpenhet kan gjøre at andre også våger å gjøre det samme. Psykisk helse er noe vi alle har, men ikke noe alle snakker om. Men på likhet med vår fysiske helse, trengs det også her både trening og omsorg for å forebygge og motvirke psykisk uhelse.

At musikken bestandig har stått sentralt i livet mitt er det ingen tvil om, samtidig har jeg lenge (altfor lenge) latt frykten for hva andre skulle mene om det holdt meg tilbake. Jeg har likevel ikke latt det stoppe meg utad, men på innsiden har usikkerheten gjort det til en kamp hver gang. En kamp mellom følelser og fornuft, en vanskelig kombinasjon ettersom negative tanker og følelser ofte medfører tap av fornuft. Frykt er ekstremt dyktig på å overstyre fornuftig tankegang. Rent teoretisk skjer det en omkobling i hjernen ved utviklingen av negative tanker og følelser, det påvirker evnen til rasjonell tankegang. Det er det ikke så mye å gjøre noe med. Det du derimot kan påvirke er egen evne til å fange opp når du er i ferd med å la følelsene ta overhånd. Gjennom systematisk trening, kan du påvirke din egen bevissthet slik at du blir stødigere på å legge merke til når tankene er på «tur» og herfra er det mulig å påvirke våre reaksjoner. Det krever såklart at du har et ønske om å skape endring, men så snart du har motivasjonen på plass er du kapabel til det meste.

Gjennom det siste året har jeg blitt relativt stødig på å sortere, sortere hva jeg antar at andre tenker, og hva jeg får tilbakemelding om at andre tenker. Men fremfor alt har jeg blitt mye tryggere på hva jeg selv tenker. Jeg velger å bruke min egen naturlige spontanitet til min fordel, og er langt mer uredd enn før. YOLO (you only live once) har fått en ny betydning for meg, og livet kan til tider fremstå nokså meningsløst så derfor har jeg bestemt meg for å gjøre det jeg kan for å gi det både mening og glede. Og husk: det er mye god helse i å være glad!

Gla` helg <3

-Marianne-