Siden i vinter har jeg jobbet med tekster og melodier. Selvskrevne tekster og selvlagde melodier. I utgangspunktet fordi jeg har kjent på et behov for å sette ord på tanker og følelser som har påvirket meg gjennom de siste månedene. Å skrive ned og senere sette toner til ordene har vært ekstremt verdifullt, og gitt meg sterk bevissthet og kontroll på mye av det som har vært vanskelig. Det har vært en berg o dal bane av tanker og emosjoner som har kommet til uttrykk gjennom. musikken; sorg, smerte og glede.

På et tidspunkt bestemte jeg meg for at jeg hadde lyst til å sette opp en egen konsert der låtene, MINE låter, skulle få plass på spillelista. Ettersom jeg som regel har sunget cover låter i veldig mange år, er det ganske stort for meg å nå skulle fremføre noe som virkelig kommer rett fra hjertet. Min gode venn og pianist Øyvind Ridley Pihl sa ja til å være med på prosjektet, og fikk mine enkle låt skisser tilsendt. Øyvind fikk med seg Paul Østerud i bearbeidelsen og produsering av låtene, og sammen har vi nå kommet frem til et musikalsk uttrykk og en sound som jeg gleder meg til å dele med dere.

Det har vært en spennende prosess, og nesten uvirkelig at noe så nært og eget, nå kan deles med deg der ute. Jeg er både stolt og glad over å sitte her nå med en rekke låter som ikke bare kommer på konserten vår; Musikk fra hjertet 30. september, men som også blir sluppet på Spotify, Tidal og en rekke andre streamingtjenester allerede 19. august.

Det har vært mye jobbing og ekstremt mye tankevirksomhet rundt prosjektet. Men tanken om å ikke fullføre har aldri slått meg. Først og fremst fordi dette virkelig er noe jeg brenner for, og noe som gir meg enormt mye glede. Selvfølgelig er jeg spent på mottakelsen, samtidig har jeg landet på at det faktisk er langt mer viktig hva jeg selv mener, og hva det gir meg selv å ta de valgene jeg tar.

Sometimes er en av låtene som kommer 19. august, en låt som var lett å skrive, men som krevde mye å synge når vi gjorde den i studio. Muligens ingen typisk A4 låt, men en låt fra livet. Og når jeg tenker meg om, så har jeg vel aldri vært så god på det typiske A4 livet heller.

Jeg gleder meg over at det nærmer seg høst, jeg gleder meg over at høsten inneholder mye å se frem til, og jeg gleder meg over å kunne dele mye av det med deg som har lyst til å ta del.

God helg, kjære venner!

Marianne